Halkfria golv för gymmet

Halkfria golv gör gymmet till en tryggare plats
När du med en maximal ansträngning ska slutföra träningspassets sista lyft är det viktigt att fötterna inte slinter. Den rumsliga säkerheten på gymmet är heller inte något du ska behöva oroa dig för. På en plats som träningslokalen står tiden aldrig stilla utan det är ständigt aktivitet och rörelse. Då är det viktigt att ingenting får stå i vägen för dina möjligheter, allra minst omgivande förhållanden. Ett gymgolv bör vara tillämpat efter en aktiv verklighet och noga anpassat till en livlig verksamhet full av rörelse. Både unga och äldre, lättare och tyngre utövare måste kunna träna tryggt.

Eftersom gymmet är en dynamisk mötesplats har det flera funktioner. Det ska bära både konditions- och styrkemaskiner, hantelställ, stepbrädor och andra fria redskap. Dagligen rör det sig mycket folk i gymmet och det händer att kettlebells, skivstänger och andra tyngder faller ur greppet och istället hamnar på golvet. Därför måste mattorna vara både hållbara och motståndskraftiga. Ett halkfritt gymgolv har en långvarig livslängd och tål flera år av påfrestningar och slitage. Därtill har ett oslitet golv fördelen att det minskar risken för motionärerna att halka.

Tillförlitliga golv ger pålitligare träning
Då gymmet är en mötesplats för hälsa och livskvalitet är det viktigt att det märks i alla led. Av den anledningen är tryggheten i lokalen av högsta vikt. Ett gymgolv från Altro Gymgolv ska tåla alla de påfrestningar det kan tänkas få utstå, utan att utmana utövarnas säkerhet. Det ska ha en unik uppbyggnad som gör det extra tåligt mot höga belastningar. Mattan måste vara både slitstark och lättstädad med en ytbeläggning som är särskilt anpassad för högt tryck. Den får inte försämras på ytan av frekvent gångtrafik eller få fördjupningar av statisk belastning.

De golv som finns att välja bland på marknaden idag har oftast goda friktionsegenskaper, vilket ger en skonsam sportbeläggning som är både behaglig och mer riskfri att vistas på. Ett exempel på detta är Altros gymgolv. Ett gymgolv med specialbehandlade ytor av högsta kvalitet är säkrare att gå på än många andra underlag. Oavsett träningssko är halkfria golv ett stegsäkert alternativ som behåller sin förmåga år efter år. Det skänker en trygghetsgaranti åt dig som golvläggare, samt vetskapen om en större tillsyn av motionären. Eftersom golvet bär upp resten av lokalen finns det ingen anledning att inte bygga ansvarsfullt redan från grunden.
Halksäkra golv används i regel i lokaler där det finns en förhöjd risk att förlora fotfästet och slinta. Ett gym måste vara utformat för att passa flera olika funktioner, det kan gälla lagsport, tyngdlyftning, aerobics eller stretching. De har alla ett fokus gemensamt: säkerhet. Gymgolv bör därför vara särskilt framtagna för att minimera skaderisken i en aktiv fritid. Det ska dessutom skydda underliggande ytor från att ta skada av fall, slag och stötar.

Golv som är effektiva i alla sammanhang
Eftersom det på ett gym dagligen passerar ett stort antal människor finns det en betydande anledning att lägga in en extra säkerhetsåtgärd i form av ett säkerhetsgolv. Ett gymgolv bör vara ett halksäkert alternativ som bibehåller svikten trots att det utsätts för kraftigt slitage. Dessa egenskaper minskar risken för onödiga skador och är därtill kostnadseffektivt tack vare den längre hållbarheten. Halkfria golv är därför både ett ekonomiskt och miljömässigt förnuftigt alternativ.

Om ett gymgolv både minskar risken för onödiga skador och förhindrar halkolyckor bidrar det till att göra hela verksamheten till en tryggare miljö. Den maximalt presterande atleten litar i stor utsträckning på att den egna kroppsliga kapaciteten räcker till för att klara av uppgiften. Men också vardagsmotionären eller den som provar på en träningsform för första gången måste tillgodoses. Ett underlag framtaget för träning måste vara anpassat för alla. Oavsett träningsform, intensitet och belastning har alla motionärer rätt till en stabil grund för sin träning. Ett gymgolv bör därför vara särskilt framtaget att möta dessa behov.